Motorola MOTOTRBO™

MOTOTRBO™ är Motorolas digitala sortiment för radiokommunikation.

Motorola använder sig av gränssnittet DMR, vilket står för Digital Mobile Radio som är en digital radiostandard som används över hela världen. Kommunikationsradio inom Mototrbo-serien är bakåtkompatibla med det analoga systemet.

 

Digitala komradio från Motorola har utmärkt ljudkvalitet. Missljud i form av buller från en högljudd omgivning filtreras aktivt vilket medför att samtalets ljud blir tydligt och klart, utan störningar. Ljudkvaliteten är dessutom jämnare spridd över täckningsområdet jämfört med det analoga systemet.

 

Det digitala systemet för komradio erbjuder många fördelar jämfört med det traditionella analoga systemet, som till exempel:

 

- Bättre röstkvalitet – lyssna och prata med klart ljud utan ljudförvrängningar

- Bättre täckning - ljudet upprätthålls tydligt och jämnt över hela täckningsyta

- Bättre batteridrift – batteriladdningen hålls längre, vilket utökar tillgängligheten

- Bättre kapacitet – dubbelt så många utrop jämfört med analogt system

- Avancerade funktioner – privata samtal, möjlighet till text meddelande och utökad funktionalitet

- Applikationer – utökar radions användningsområde, genom att kombinera den med andra funktioner som t.ex. GPS, fjärrstyrning

 

Mototrbo i ett befintligt system

 

Mototrbo kan enkelt integreras i ett befintligt system där den analoga tekniken används, på grund av bakåtkompatibiliteten samt att den digitala och analoga tekniken kan användas samtidigt. Detta möjliggörs genom ex. programmering av kanaler i analogt läge och andra kanaler i digitalt läge. Att övergå till digital komradio kräver på så vis inte att befintliga apparater byts ut omgående, utan bytet kan ske gradvis. 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now