Icom IP-Radio

Licensfri radio för trådlösa nätverk (WLAN)

IP Advanced Radio System

 

IP Advanced Radio System är Icoms nya radiosystem för trådlösa nätverk (WLAN). IP-radio är en licensfri produkt, som kan kopplas till ett existerande trådlöst nätverk eller kan användas i ett fristående nätverk. Systemet är lätt att installera och använda, arbetar över ett trådlöst LAN och IP-nätverk , som inte kräver någon licensavgift eller samtalsavgifter.

Licensfritt system

Inga radiolicenser behövs för systemet då det använder standardiserade trådlösa nätverksprodukter som infrastruktur. Systemet använder standarden IEEE 802.11 a/b/g/n.

 

Skalbart system

Kommunikationen distribueras över trådlösa accesspunkter i ett IP-nätverk vilket gör att det är enkelt att expandera systemet. Geografiskt utspridda accesspunkter kan också anslutas till radionätet över ett IP-nätverk (VPN).

 

Säker krypterad kommunikation

De trådlösa säkerhetsprotokollen WPAPSK och WPA-PSK2 krypterar samtalen.

 

Flera olika samtalsmöjligheter

Kommunikationen kan med Icoms nya radio göras på många olika sätt. Radion hanterar både simplex och fullduplexsamtal som en vanlig telefon och utöver detta även konferenssamtal i stora grupper vilket är enastående för en liten licensfri radio.

 

Lokalisering av användare

Mjukvaran IP100FS som kan anslutas till nätet och användas som en fast radio (anropa användare eller skicka meddelande) kan också erhålla platsinformation av varje radioenhet i nätet. På en karta går det enkelt att se under vilken accesspunkt varje användare är uppkopplad.

 

Enkelt handhavande och underhåll

Uppdateringar i radions mjukvara hanteras centralt via ett webbgränssnitt vilket gör det enkelt för dig att administrera ditt radiosystem med nya talgrupper. Individer som ansluts i nätet dyker dessutom med automatik upp i alla terminaler som valbara individer för samtal.

 

Mycket bra ljudkvalitet

Eftersom kommunikation över ett trådlöst nätverk erbjuder ett bredare frekvensomfång blir ljudkvaliten högre än i ett traditionellt kommunikationsradiosystem och är jämförbar med vanlig telefonkommunikation.

IP-radio är lämplig för

 

·       Sjukhus & vård

·       Väktare & säkerhetsföretag

·       Hotell och företagshotell

·       Museum

·       Lager & logistik

·       Restaurang & cafe

·       Köpcentrum & varuhus

·       Kryssningsfartyg

·       Ledningsfordon

·       TV-produktion & teater

IP-radio

Icom IP-radio Broschyr

Klicka för att läsa mer

Icom IP1000C

Många användningsmöjligheter

IP Advanced Radio System möjliggör individ-, grupp- eller områdeskommunikation som innebär att personalen kan kommunicera utan avbrott över en större yta, till exempel ett hotell eller lager.

Med ett headset, kan användarna prata inom det trådlösa nätverket i full duplex och ta emot kommunikation samtidigt, som t.ex. ett telefonsamtal.

 

Med flera installerade accesspunkter längs med IP-nätverket, kommer det avancerade radiosystemet att kommunicera hela vägen från en källare till översta våningen.

IP100H
IP100H

Mer om IP100H:

 • 95 mm hög

 • 205 gram

 • Vattentätt (IPX7)

 • Inbyggd antenn

 

IP100H kan användas även utan antenn i ett trådlöst nätverk med bra täckning

IP100H

Icom IP1000C kompakt WLAN-radio, eller IP-radio, är trots sin storlek en kraftfull radio fylld med avancerade funktioner

 

IP100H fungerar som en trådlös nätverksradio, alla i din grupp hör och pratar med resten av gruppen med hjälp av Icom IP1000C servern som är ansluten till det trådlösa nätverket. Individuella samtal är också möjliga samt även fullduplexsamtal (som i en vanlig telefon).

 

Radion kan röra sig fritt inom det trådlösa nätverket den är ansluten på. Täckningen för ditt radiosystem kan enkelt utvidgas genom att addera flera accesspunkter.

IP100FS

Mer om IP100FS:

 • Fungerar som en vanlig radio i systemet

 • Använder datorns inbyggda ljudsystem

 • Kartfunktion

 

IP100FS

IP100FS är en IP-baserad PC-dispatcher och fungerar som en extra radio i ditt nätverk

 

Den hanterar alla typer av anrop så som individ- och gruppanrop eller textmeddelande.

 

Meddelande kan skickas som fritext eller fördefinerad. Programmet har också en kartfunktion där det går att se vilka radiostationer som är anslutna till respektive accesspunkt.

IP1000C

Mer om IP1000C:

 • Hanterar IP100H i det trådlösa nätverket

 • Kan användas i alla normala trådlösa nätverk

 • Enkel att installera

 • Hanterar individ-, grupp-, all- eller områdesanrop

 

IP1000C

IP1000C är hjärnan i Icoms trådlösa nätverkssystem och håller ordning på radioapparaterna i ditt nätverk

 

IP1000C kan kommunicera även med tredjeparttillverkares trådlösa accesspunkter, förutom Icoms egna accesspunkt AP-90M, vilket gör flexibiliteten stor. Enkel att installera i befintliga nät eller att skapa nya trådlösa nätverk med.

 

När man sätter upp ett system behövs alltid en IP1000C användas i systemet. IP1000C finns i två olika versioner, en version för upp till 20 användare och en version för upp till 100 användare.

AP90M

Mer om AP90M:

 • IEEE802.11a/b/g/n/ac kompabilitet

 • Klarar 5- och 2,4 GHz-banden samtidigt

 • IEEE802.11af PoE-kompatibel

 • Extern antenn som option

 • RS-AP3 för övervakning finns som option

AP90M

AP-90M är Icoms egna kompakta WLAN-accesspunkt. Klarar att använda både 5- och 2,4 GHz-banden med en inbyggd hög säkerhetsstandard för kryptering

 

Accesspunkten är utrustad med olika funktioner som lastbalansering, paketfilter, samt stöd för PoE-funktion.

 

Hela systemets funktionalitet går att övervaka med hjälp av programvaran RS-AP3.

Kontakta oss gärna för mer information och prisförfrågan om Icom IP-radio. Vi skräddarsyr en lösning som passar just ditt behov.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now